Menu
Ontbijtjes

Gezonde boekweit bananenpannenkoeken

Benodigdheden

  • 170 gram boekweitmeel
  • 3 rijpe bananen
  • 300 ml kokosmelk
  • 4 theelepels bakpoeder
  • Kokosolie om in te bakken
  • Eventueel wat zout

Voor de topping:

  • Blauwe bessen
  • Honing of ahorn siroop
  • Kokosyoghurt

Bereiding

Methode

  1. Mix alle ingrediënten in een blender of maak het zelf tot een glad mengsel in een kom (in dat geval moet je zorgen dat je de banaan goed prakt).
  2. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en laat de pan eerst goed heten worden voordat je begint met bakken.
  3. Pak een soeplepel en giet wat van het mengsel in de pan. Laat deze kant een paar minuten bakken. Kijk of de pannenkoek al los komt door de pan even te bewegen. Eigenlijk gewoon op dezelfde manier als je normale pannenkoeken gaat bakken.
  4. Draai de pannenkoek om en bak nog even tot beide kanten mooi bruin zijn.
  5. Nadat alle pannenkoeken gebakken zijn kun je ze helemaal af maken door middel van een lekkere topping. Ik gebruik zelf kokosyoghurt, honing en blauwe bessen, maar je kunt natuurlijk ook zelf creatief zijn met je keuze in toppings.

Eet smakelijk!

No Comments

    Leave a Reply