Menu
Ervaringen

Esther (42) vertelt haar ervaring

Esther is een super sportieve, enthousiaste dame die zich 3 maanden geleden bij mij aanmeldde om aan haar doelen te werken. Het is ongelooflijk wat zij in 3 maanden heeft weten te bereiken en ik ben dan ook enorm trots op haar. Benieuwd hoe zij dit heeft weten te bereiken? Hier deelt zij haar ervaringen. Lees je mee? 😊

Esther vertelt:

Eline kwam net op het goede moment op mijn pad. Ik wilde graag afvallen, maar had geen stok achter de deur. Ik stelde het elke keer uit of, zoals vele misschien wel herkennen, begon ik goed op de maandagochtend, maar op de maandagavond pakte ik toch al weer dat koekje. Ik snackte en snaaide (te) veel zoals ik dat noem, ik had vaak de behoefte aan iets lekkers. Nam dan niet 1 speculaasje maar 10, zo ging dat ook met chocolade of andere lekkere dingen.

Nam dan niet 1 speculaasje maar 10, zo ging dat ook met chocolade of andere lekkere dingen.

Klaar met de studie: meer tijd voor bewegen

Mijn hele leven heb ik niet hoeven lijnen, ik bewoog en beweeg nog steeds redelijk veel en kon aardig eten wat ik wilde. Mijn moeder zei vroeger echter al, dat rond mijn 40ste dat vast zou gaan veranderen. Nadat ik in 2014 ben begonnen met studeren ging het snel. Door de combinatie van studie met een gezin en werk bleef er weinig tijd over om te sporten/bewegen. Ik zat veel achter de computer en wat is er beter dan studeren met iets lekkers erbij. Na 4 jaar was ik klaar met de studie, maar ook 10 kg zwaarder.

Heerlijk, ik had nu weer meer tijd om te bewegen en te sporten. Daarnaast probeerde ik ook weer op mijn eten te letten, maar als ik dan weer wat afgevallen was, kwam dat, als ik even niet oplette, er ook weer bij en dan liet ik het weer gaan. Nu bijna 2 jaar na mijn afstuderen was ik er eigenlijk wel klaar mee.

Dit is mijn stok achter de deur

Toen zag ik een berichtje van Eline en dacht ik: “dit is mijn stok achter de deur”. Voor de intake moest ik mijn doelen beschrijven, een week mijn voeding bijhouden en mijn gewicht en metingen (omtrek van buik, borst etc.) doorgeven. Tijdens mijn intake op 20 februari hebben we mijn doelen besproken. Ik wilde graag 9 kilo afvallen en minder snaaien en suikers eten. Eline had mijn voedingspatroon van de week voor de intake bekeken en deze hebben we samen besproken.

Eline heeft uitleg en advies gegeven over hoe en wat ik kan eten zodat ik minder last hebt van cravings naar iets zoets.

Ook gaf zij mij een aantal gevarieerde ontbijttips. Daarnaast gebruiken we een app, waarin ik aangeef wat ik eet en op welk moment. Eline kan hierin meekijken. De app geeft mij heel veel inzicht in wat ik eet en waar er verbeterpunten zitten en zaten. Je kunt daarmee ook zelf goed reflecteren waar je struikelblokken zitten. Elke week bespreek ik via Whatsapp met Eline de vorderingen.  Zij bekijkt dan mijn voeding en geeft nog wat tips voor alternatieven, gevarieerdere en gezondere voeding.  Daarnaast heeft ze ook aandacht voor hoe je je voelt (fit/actief/ energiek) en slaapt.

Om de 4 weken planden we een afspraak in (door de Coronatijd deden we dat via een online kanaal), voor de afspraak gaf ik de metingen en mijn gewicht weer door. Wat we dan bespraken zette Eline dan weer op papier, zodat je het later nog eens kan nalezen. 

Super fit en energiek

Eline is er ook als je even een dipje hebt om je met bemoedigende woorden en deskundige achtergronden gerust te stellen dat het goed komt. Ik heb er nu 12 weken op zitten. Het doel om minder te snaaien en suikers te eten is zeker gelukt, ik voel mij er super fit en energiek bij.

Het eindgewicht wat ik voor ogen had, ben ik zelfs voorbij, ik ben nu 9 ½ kg. afgevallen! Wat ook zeker te zien is en wat ook goed voelt. Ik heb het gevoel dat ik mijn (oude) lijf weer terug heb. Ik heb de laatste metingen al gedaan en ik sta versteld hoeveel centimeters er in totaal af zijn.

Het eindgewicht wat ik voor ogen had, ben ik zelfs voorbij, ik ben nu 9 ½ kg. afgevallen!

Binnenkort heb ik de laatste afspraak met Eline om het traject af te ronden. We zullen het dan over de langere termijn gaan hebben, hoe ik mijn gewicht kan stabiliseren en bespreken hoe ik mijn gewicht zo kan behouden. Ik ben heel tevreden en blij met Eline. Als het traject binnenkort afgerond is, zal ik de appjes, het contact en de stok achter de deur wel missen, maar de nieuwe leefstijl zal blijven. Gelukkig kan ik, wanneer ik nog tips of advies nodig heb, altijd weer even contact opnemen met Eline.    

Trots

Ben jij ook zo trots op Esther? Laat het dan weten door middel van een berichtje hier onder 👇😊 Wil je ook aan de slag met jouw doelen of klachten? Meld je dan aan voor mijn coachingstraject.

2 Comments

 • Trudy Zwart
  18 mei 2020 at 10:43

  Esther ….geweldig om dit te lezen .Ik worstel ook met dat snoepen . Gewoon niet kopen , denk ik dan ….en dan heb ik weer zo n aanbieding gezien en dan ga ik weer .

  Jouw verhaal is dus voor mij zo herkenbaar

  Gefeliciteerd met het resultaat en hou vol

  Trudy

  Reply
 • Marijke
  19 mei 2020 at 09:49

  Heel knap Esther! Suiker is echt verslavend. Ik heb dit zelf🙈 Je zou zeggen als je stoppen wil met roken, dan koop je geen sigaretten meer! Maar met voeding ligt dit anders… ook nog eens met kinderen. Dan schaf je het aan omdat je met meerdere personen in 1 huis woont. En eigenlijk zit het allemaal gewoon tussen je oren… maar dik respect voor jou💪🏻

  Reply

Leave a Reply